Programul de Finanțare AFM
Electric UP 2
Best Team Assistance
Instalator sisteme fotovoltaice
Programul Electric UP 2 este o inițiativă guvernamentală care sprijină IMM-urile și companiile din domeniul HoReCa în tranziția către energie verde. Prin acest program, afacerea ta poate beneficia de finanțare pentru instalarea de sisteme fotovoltaice cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp și 150 kWp necesară consumului propriu, a unui sistem de stocare a energiei produse, a cel puțin unei stații de reîncărcare de minimum 22 kW pentru vehicule electrice și a unui sistem electric alternativ de încălzire/răcire, asigurând atât economii pe termen lung, cât și un impact pozitiv asupra mediului.
Beneficiile Proiectului Programului Electric UP 2
În cadrul acestei sesiuni, poți beneficia de o finanțare de până la 150.000 de euro pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice, stație de încărcare pentru vehicule electrice de minimum 22 kW și pompă de căldură.
Contactează-ne
Alătură-te programului Electric UP 2 cu ajutorul echipei Best Team Assistance, partenerul tău de încredere pentru tranziția către energia verde.
Timpul se scurge! Pregătește-te acum și asigură-ți locul pentru a beneficia de subvențiile oferite. Echipa noastră te va ghida în fiecare pas pentru a fi gata la timp. Nu rata această oportunitate de a investi în energie verde și de a reduce semnificativ costurile cu energia!
Electric UP 2024
Criterii de eligibilitate
- Întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri): Programul este destinat IMM-urilor care își doresc să reducă costurile cu energia și să adopte soluții verzi, prin instalarea panourilor fotovoltaice și stațiilor de încărcare pentru vehicule electrice.
- Operatori din sectorul HoReCa: Hotelurile, restaurantele și cafenelele (HoReCa) pot accesa finanțarea pentru a investi în energie regenerabilă și mobilitate electrică, contribuind astfel la sustenabilitatea afacerii.
- Companii înregistrate în România: Doar întreprinderile înregistrate și active în România pot aplica pentru acest program.
- Firme care nu au datorii: Solicitantul trebuie să fie la zi cu plata taxelor și impozitelor către stat, fără datorii restante.
- Capacitate de cofinanțare: Solicitanții trebuie să fie capabili să acopere o parte din costurile proiectului (finanțarea nerambursabilă acoperă doar o parte din investiție).
Electric UP
Programul de finanțare se aplică pe perioada 2020- 2032, în mai multe cicluri
de finanțare
Un ciclu de finanțare are următoarele etape:
- publicarea pe pagina de internet a Autorităţii, www.energie.gov.ro a informaţiilor necesare demarării programului;
- înscrierea solicitanţilor și validarea înscrierii acestora;
- depunerea proiectelor;
- evaluarea proiectelor : analiza documentelor depuse, solicitarea de informații suplimentare, clarificări, dacă este cazul, și calculul CPP ;
- ierarhizarea proiectelor care au îndeplinit cerințele de eligibilitate și tehnice, în ordine descrescătoare a coeficientului de performanță (CPP) obținut;
- publicarea listei proiectelor admise și respinse pe pagina de internet energie.gov.ro;
- depunerea și soluționarea contestațiilor de către comisia de soluționare a contestațiilor;
- publicarea listei finale ca urmare a rezultatelor contestațiilor pe pagina de internet energie.gov.ro;
- încheierea contractelor de finanţare nerambursabilă;
- publicarea listei contractelor de finanțare semnate pe pagina de internet energie.gov.ro;
- acceptarea solicitărilor de avans și plata acestora;
- implementarea proiectelor de către Beneficiari;
- decontarea sumelor solicitate de către Beneficiari;
- monitorizarea funcționalității proiectului la Beneficiari;
Pot aplica întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) și operatorii din sectorul HoReCa care sunt înregistrate în România și nu au datorii restante către stat.